banner

Fotózási helyszín a törökbálinti Almáskertben

A nagy érdeklődésre való tekintettel fotózási helyszín bérlést is nyújtunk a törökbálinti Almáskertben. A szolgáltatás elsősorban olyan érdeklődőket céloz meg, akik a megszokottól eltérő esküvői vagy általános fotózási helyszínt keresnek. Az almaültetvény minden év áprilisában virágba borul, ezzel teret adva gyönyőrű képek elkészítéséhez. A tavasz mellett az őszi almaszüret is kedvelt időszaka a fotósoknak, köszönhetően az ültetvényben található változatos almafajtáknak, amelyek számtalan lehetőséget nyújtanak az avatott szakemberek számára.

Szolgáltatás

 • 2 órás időtartamú látogatás
 • 10 hektáros, gondozott almaültetvény
 • változatos almafajták (kattints ide az almafajtáinkhoz)
 • füves és felszántott sorok váltják egymást
 • sík és lejtős szakaszok, különböző fényviszonyok
 • könnyű megközelíthetőség Budapest felől

Belépési díj és fizetési mód

A szolgáltatás díja 10 000 Ft + áfa, amely tartalmazza egy fotós és az általa fotózott személy(ek) belépőjét és 2 óra tartózkodásra jogosít fel....

Bértartás a Hosszúréti Lovas Majorban

A jelenleg még épülő Hosszúréti Lovas Major bértartási lehetőséget is fog biztosítani. A hosszúréti tanya közel 200 éves épületeit megtartva, és azokat restaurálva teszünk kísérletet a hely eredeti állapotának visszaállítására. Mind a tervezés, mind a kivitelezés során azt tartjuk szem előtt, hogy szakértelmünket felhasználva a lehető legszínvonalasabb szolgáltatást hozzuk létre, a lehető legkevesebb kompromisszum megkötésével. A bértartott lovak száma korlátozott lesz, annak érdekében, hogy számukra a legjobb körülményeket biztosíthassuk.

Az építési munkálatokról részletesen ide kattintva olvashatsz.

Ez a bejegyzés folyamatosan frissül!

Bértartás levelezőlista, hogy első kézből értesülj mindenről

Amennyiben érdekel az általunk nyújtott bértartás, és szeretnéd a lovadat a jövőben nálunk tartani, akkor iratkozz fel a levelezőlistánkra. A feliratkozottak minden bértartással kapcsolatos hírről és eseményről az elsők között tájékozódnak.

Feliratkozáshoz kattints ide.

Adataidat...

Szedd magad alma Törökbálint Pest megye 2018

A tavalyi népszerű szedd magad alma akciónk folytatása.

A program várható indulása: szeptember!

Ez a bejegyzés folyamatosan frissül!

Szedd magad alma értesítő

Amennyiben szeretnél a legelsők között értesülni a szedd magad alma akció kezdésének pontos időpontjáról és az ehhez kapcsolódó eseményekről, akkor ide kattintva feliratkozhatsz az Almáskert levelezőlistájára. Csak az Almáskertel kapcsolatban fogunk neked levelet küldeni. Adataidat bizalmasan kezeljük, és nem adjuk ki harmadik fél számára. A listáról bármikor leiratkozhatsz.

Szedd magad alma akció szabályai

 • Az ültetvény területére csak azok léphetnek be, akik almaszedés céljával érkeznek. Minimálisan szedhető mennyiség 10 kg / fő, ez nem vonatkozik a gyerekekre, így nagyon szívesen várjuk az egész családodat :)
 • Óvodás, kisiskolás csoportok és nagyobb társaságok előzetes bejelentkezést igényelnek. Bejelentkezni ide kattintva tudsz. Ha ezt elmulasztod, akkor a helyszínen vissza fogunk fordítani.
 • Minden almaszedő az érkezést...

Bemutatkozik a Hosszúréti Lovas Major

2017 őszén a DomaFarm csoport részévé vált a törökbálinti Hosszúréti tanya, ahol korábban a Hosszúréti Lovasklub működött. A majorság újjáépítése a tulajdonosváltást követően azonnal elkezdődött, és az építkezésekkel párhuzamosan a helyszín neve Hosszúréti Lovas Majorra változott. Terveink részét képezi a hely eredeti állapotának visszaállítása, és a lótartás mellett lovaglási lehetőség biztosítása minden érdeklődő számára.

Ez a bejegyzés folyamatosan frissül!

Fedeles pályánk 2018 tavaszára elkészült. Ennek köszönhetően a téli hónapokban és a csapadékos napokon se kell lemondani a lovaglás öröméről. A pálya nem csak saját használatra épült, hanem a környező lovasok és lovas egyesületek számára is bérelhető. Bővebben ide kattintva olvashatsz róla és a bérlés menetéről.

Lovasok számára egy teljesen automatizált időpontfoglaló rendszert fejlesztettünk, amely segítségével kényelmesen lefoglalhatóak az egyes időpontok. Közvetlenül az időpont előtt emailben értesítünk, és előre tudni...

Almaszüret óvodás csoportoknak és kisiskolás osztályoknak a törökbálinti Almáskertben

Látogass el hozzánk óvodás csoportoddal vagy kisiskolás osztályoddal az almaszüret idején. A törökbálinti Almáskert Budapest közvetlen közelében helyezkedik el, és könnyedén megközelíthető autópályán keresztül. Az ültetvény területén idegenvezetést biztosítunk és állatsimogatóval kedveskedünk az idelátogató gyermekeknek. Egy látogatás hossza általában két óra, és a látogatás ideje alatt előre kijelölt sorokban történik az almaszedés. A sorokban több almafajta is megtalálható, így mindenki az ízlésének megfelelőt választhatja. Fontos, hogy a csoportok hozzanak magukkal szedőedényeket, mert csak külön költség ellenében tudunk rekeszeket biztosítani. A szedés következtében lehullott almákat is össze kell szedni.

Szolgáltatások

 • Idegenvezető, aki bemutatja az ültetvényt és annak gyümölcseit
 • Többnyelvű idegenvezetés
 • Állatsimogató a látogatók részére (képek a bejegyzésben)
 • Előre kikészített szalmabálák (allergia esetén ezt előre jelezni kell), amelyekre a gyerekek leülhetnek pihenni és...

Fedeles pálya a Hosszúréti Lovas Majorban

2017 októberében kezdődött el a fedeles pálya építése a Hosszúréti Lovas Majorban. A 20m széles, 40m hosszú csarnok azzal a céllal került összeépítésre, hogy télen és csapadékos időben is lehetőség legyen lovagolni. A fedeles pálya nem csak saját célra épült, hanem bérlehető is.

Ez a bejegyzés folymatosan frissül!

A következő képsorozat az építési munkálatokat mutatja be:

Fedeles pálya a Hosszúréti Lovas Majorban Fedeles pálya a Hosszúréti Lovas Majorban Fedeles pálya a Hosszúréti Lovas Majorban Fedeles pálya a Hosszúréti Lovas Majorban Fedeles pálya feltöltése homokkal Fedeles pálya feltöltése homokkal Fedeles pálya feltöltése homokkal

Szedd magad alma Törökbálint Pest megye 2017

Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy 2017-ben megnyitja kapuját a törökbálinti Almáskert, amely immáron a DomaFarm gondozásában működik. 

Ez a bejegyzés már nem aktuális.

2018-as szedd magad alma akciónkhoz kattints ide.

2017.09.09 - Elindult a szedd magad alma akciónk!

Áraink

1kg alma ára 200Ft, amelyet hitelesített mérleggel mérünk le. Amennyiben nem tudsz edényt hozni, nálunk vásárolhatsz rekeszt 1000Ft / db áron, amit később vissza is válthatsz.

Nyitvatartás

A szezon ideje alatt minden nap 9:00-tól 17:00-ig fogunk benneteket várni. A szezon 2017 október 23-ig tart.

Állatsimogató hétvégente

A szezon idején minden hétvégén állatsimogatóval is várunk benneteket a helyszínen, nyitvatartási időben.

Kézmosás és mellékhelység

A helyszínen lajtoskocsiból kezet tudtok majd mosni, és lesz mellékhelység is biztosítva számotokra.

Óvodás csoportok

Igen, fogadunk csoportokat is! Részletekért kattints ide

Feliratkozás a "Szedd magad" értesítőre

A "Szedd magad" értesítő automatikus...

Tőletek kaptuk - ajándékok a látogatóinktól

Gyerekrajz

Léalmaszedés cefrének és almalének, Törökbálint Pest megye 2017

Az erős szél miatt, hamarabb kezdtük el a lehullott almák értékesítését. Ezeket csak zsákokba szedheted, amelyet a helyszínen is tudsz vásárolni majd. A rekeszeket/vödröket/kosarakat a szedd magad alma akciónk miatt nem engedélyezzük. Előzetes bejelentkezés nélkül, nyitvatartási időben jöhetsz hozzánk szedni.

A léalma ára 120Ft / kg. Fontos, hogy csak a földön lévő almákat gyűjtheted!

Nyitvatartás

Minden nap: 9:00-17:00, egészen 2017 október 23-ig.

Az Almáskert elérhetőségei:

Kérdésed van? Írj nekünk kapcsolat oldalunkon: Kapcsolat »

Telefonszám: +36 30 491 8218

Hivatalos Facebook oldalunk elérhetősége: DomaFarm »

Az Almáskert címe: 2045 Törökbálint Ráczug utca / HRSZ.: 0291/21

Pontos koordináták: 47.458715, 18.874251

Térkép »

Almafajták

A fehér szamarakról

Elsőre talán furcsának hangzik a tény, hogy léteznek csacsik fehér színű szőrrel, ráadásul sokaknak biztosan megfordul a fejében az, hogy ezt a színt hivatalosan szürkének hívjuk, de – csakhogy még itt az elején tisztázzuk – most valójából az izabella színű szamarakról lesz szó.
csacsi a makkiásban
Fotó: Tristan Ferne

Néhány szó a csacsikról

A szamár a lófélék (Equidae) családjába tartozik, őseit i. e. 6000-2000 között kezdték el háziasítani Afrikában. Sokáig málhás állatként hasznosították, de egy idő után átvették a helyét a lovak és öszvérek, akikkel sem gyorsaságban, sem erőtermelésben nem vetélkedhetett. Mivel egyszerűbb volt egy öszvért előállítani, mint egy nagyobb teljesítményű szamarat kitenyészteni, ezért hosszú ideig, szinte napjainkig alig alakultak ki genetikai és morfológiai megkülönböztethető jellegzetességek egy-egy értékmérő tulajdonsággal, illetve kiemelkedő teljesítménnyel, alkati különbségekkel, színváltozatokkal és jegyekkel markánsan elkülönülő szamárfajták. Ugyanakkor a nagyon...