Welcome to our page!

Szamaraink, Ottó és Fanni

2012 - Megnyitjuk a DomaFarm kapuit

A DomaFarm egy folyamatosan fejlődő családi vállalkozás. Célunk olyan élelmiszerek előállítása, amelyek hozzájárulnak az egészségetekhez. A farmon kézműves kecseksajtokat, friss kecsketejet, kefírt, tojást és mézet lehet vásárolni. Egész évben óvodás csoportok látogatnak el hozzánk és különböző napközis táborokat is szervezünk gyermekek részére.

Legfőbb céljaink közé tartozott a teljes önellátóság elérése, amely azért kiemelten fontos, mert így az általunk termelt alapanyagokból dolgozunk a kész termékeink elkészítése során. Budapesttől alig 15 kilométerre, Törökbálint határában található farmunk.

A farm vezetői felsőfokú agrárvégzettségekkel rendelkeznek, valamint többéves állattartási és növénytermesztési tapasztalatokkal. A mi kezünkből kiadott termékek minőségét a szakmai tapasztalatunk és elhivatottságunk garantálja.

Törökbálinti Almáskertről készített légifelvétel

2017 - Megszervezzük az első szedd magad alma programunkat a törökbálinti Almáskertben

2016 nyarán az NFA Földet a gazdáknak programpályályazat keretében megvásároltuk az addig állami tulajdonban lévő 10 hektáros almaültetvényt. Jövőbeli terveink részét képezi egy kölcsönös együttműködés kiépítése a Szent István Egyetem – budapesti – Kertészettudományi karával, valamint oktató jellegű szabadidős programok szervezése is. A megújult Almáskert „Szedd magad” almaföld marad, így az őszi almaszüretben továbbra is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Almát szedni a szabadban jó dolog, hozd az egész családodat és mi állatsimogatóval kedveskedünk a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

In 2017, we launched our first U-pick programme in Almáskert. Due to the high interest, we are going to be organising it in the upcoming autumns as well.

Törökbálinti Almáskertről készített légifelvétel
Hosszúréti Lovas Majorról készített légifelvétel

2018 - Elindítjuk a lovasoktatást a Hosszúréti Lovas Majorban

A Magyar Királyság (1819–1869) második katonai felmérése során készített térképek tanúsága szerint, a Hosszúrét tanya istállói már a Habsburg Birodalom idején is álltak. Az istállók falai bárdolt mészkőből épültek, feltehetően svábok keze munkájának köszönhetően. Feljegyzések szerint volt olyan időszak amikor közel 100 ember dolgozott a tanyán és az azt körülölelő gyümölcsfa ültetvények sokaságában. A Hosszúrét tanya korábban Bia településhez tartozott. Bia és Torbágy egyesítését (Biatorbágy) követően csatolták Törökbálint külterületéhez. Az épületek állapota 2010-re teljesen leromlott és a tanya hanyatlásnak indult.

2017 őszén a DomaFarm részévé vált a törökbálinti Hosszúrét tanya, ahol korábban a Hosszúréti Lovasklub működött. A majorság újjáépítése a tulajdonosváltást követően azonnal elkezdődött, és az építkezésekkel párhuzamosan a helyszín neve Hosszúréti Lovas Majorra módosult. Elkötelezettek vagyunk, hogy a meglévő épületeket megtartva, és azokat restaurálva tegyünk kísérletet a tanya eredeti állapotának visszaállítására.

A lótartás és lovas táborok mellett lovaglási lehetőséget is biztosítunk minden érdeklődő számára. Kezdő lovasaink a klasszikus díjlovaglás alapjaival ismerkedhetnek meg, míg haladó lovasaink a meghirdetett terep és osztálylovaglásokon vehetnek részt.

2020 - Csacsi túra - különleges útitárs, nagyon hosszú fülekkel

Béreljetek csacsit tőlünk, hogy útitársatok legyen a hétvégi kirándulásotok során! A majorságot 7km2 erdő öleli körül, különböző nehézségű túraösvényekkel. A változatos domborzat különböző látványosságokat rejt, amelyek felfedezéséhez elengedhetetlen egy magabiztos négylábú társ. A csacsid vezetőszáron követ téged, a hátán málhával és amikor megálltok pihenni, ő nyugodtan legelészve fog várni a továbbindulásra. A túra teljesen offline, érdemes kikapcsolni a telefonodat és elmerülni az analóg térkép és iránytű alapú tájékozódás rejtelmeiben.

Az első két csacsit több, mint 20 évvel ezelőtt vásároltuk. Azóta állományuk csak bővült. A nagy fülek és érdeklődő szemek különböző személyiségeket rejtenek és a közhidelemmel ellentétben a csacsik intelligens és jó munkamorálú társai az embernek évezredek óta. A szamarak nyugodt természetű állatok, nagyon szeretik az embereket, a sárgarépát és vigyáznak a gyermekekre. Egy jó kürülmények között tartott csacsi akár 50 évig is elél, bőven túlélve a lovakat. Állományukban is több 20 évnél idősebb csacsi legelészi mindennapjait.

Csacsi túra logó
Gép Ranch logó

2021 - Gép Ranch

Családi vállalkozásunk mezőgazdasági munkával és állattartással foglalkozik. Állatainkat a saját földjeinken termelt takarmánynal etetjük, és szinte nincs olyan munkafolyamat, ahol nem használnánk valamilyen gépet. A lovardánkba ellátogató gyermekek napi szinten szemtanúi ennek, és sokan odajönnek hozzánk azzal a kéréssel, hogy hadd próbálják ki az éppen használt munkagépet.

Reagálva a napi gyakorisággal megjelenő igényre, hosszas szervezői és tervezői munkát követően elnidítottuk a munkagép élményvezetés szolgáltatásunkat. Kicsik és nagyok egyaránt jöhetnek, a gépekkel változatos kíhívású feladatokat lehet teljesíteni. Úthengertől kezdve, rakodógépene át egészen 140 lóerős traktorokat is ki lehet próbálni.

A lovas szolgáltatásunkhoz hasonlóan itt is kényelmesen, bármilyen napszakban, online lehet bejelentkezni és fizetni az élményvezetésért.

2022 - Hosszúréti Rendezvényház - Esküvők, céges rendezvények részére

Korábban gabonatárolónak használt, több mint 150 éves épület Törökbálint és Biatorbágy határában. A felújítás során törekedtünk az épület eredeti állapotának megtartására és a kornak megfelelően kialakítani a belső tereket. Az elkészült 170m2-es alapterületű, kétszintes rendezvényházat egy 78m2-es bioklimatikus, üvegfallal zárható pergolával is kibővítettük, hogy időjárástól függetlenül tudjunk különböző rendezvényeknek helyet adni.

Az emeletről kitekintve legelésző lovak láthatók. A gazdaság területén már a svábok idején is állatokat tartottak, és ez ma sincs másképp. Távol a város zajától, de mégis karnyújtásnyira Budapesttől várunk minden kedves érdeklődőt a Hosszúréti Rendezvényházban!

Hosszúréti Rendezvényház
Bass Paradise zenei fesztivál a DomaFarmon

2024 - Bass Paradise zenei fesztivál

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a 2024-es Bass Paradise zenei fesztivál helyszínéül szolgálhatunk. Az együttműködés a fesztivál és a farm életében egyaránt meghatározó mérföldkő.

“A Bass Paradise nemrégiben bejelentette, hogy 2 év után Törökbálintra költözik, ahol egy teljesen más szintű élményben lehet majd része a bulizóknak 2024 július 11 és 13 között. A napokban kikerült a lineup is, amely minden korábbi magyarországi basszus zenei rendezvénynél erősebb és sokszínűbb lesz, hiszen több, mint 50 fellépőt lehet meghallgatni 3 nap leforgása alatt, köztük olyanokat akik még korábban soha nem jártak Európában. A nagyszínpad mellett a dubstep/riddim és a drum and bass stílus is külön színpadot kap 2024-ben.

A fellépők között ott lesz többek között Subtronics, Kanine, Virtual Riot, Mefjus, Fox Stevenson, Koven, A.M.C, 1991, Jessica Audiffred és Modestep is.” Forrás: nextlevelbudapest.com