Special summer camps for children in Törökbálint

Summer camp logo

Farm camps

6-11 éves gyermekeknek

Szervező: DomaFarm

Érdekel
Summer camp logo

Horse camps

6-16 éves gyermekeknek

Szervező: Hosszúréti Lovas Major

Érdekel

About us

Szamaraink, Ottó és Fanni

2012 - Megnyitjuk a DomaFarm kapuit

A DomaFarm egy folyamatosan fejlődő családi vállakozás. Célunk olyan élelmiszerek előállítása, amelyek hozzájárulnak az egészségetekhez. A farmon kézműves kecseksajtokat, friss kecsketejet, kefírt, tojást és mézet lehet vásárolni. Egész évben óvodás csoportok látogatnak el hozzánk és különböző táborokat is szervezünk gyermekek részére.

Legfőbb céljaink közé tartozott a teljes önellátóság elérése, amely azért kiemelten fontos, mert így az általunk termelt alapanyagokból dolgozunk a kész termékeink elkészítése során. Budapesttől alig 15 kilométerre, Törökbálint határában található farmunk, amely nyitvatartási időben látogatható.

A farm vezetői felsőfokú agrárvégzettségekkel rendelkeznek, valamint többéves állattartási és növénytermesztési tapasztalatokkal. A mi kezünkből kiadott termékek minőségét a szakmai tapasztalatunk és elhivatottságunk garantálja.

Törökbálinti Almáskertről készített légifelvétel

2017 - Megszervezzük az első szedd magad alma programunkat a törökbálinti Almáskertben

2016 nyarán az NFA Földet a gazdáknak programpályályazat keretében megvásároltuk az eddig állami tulajdonban lévő 10 hektáros almaültetvényt. Jövőbeli terveink részét képezi egy kölcsönös együttműködés kiépítése a Szent István Egyetem – budapesti – Kertészettudományi karával, valamint oktató jellegű szabadidős programok szervezése is. A megújult Almáskert „Szedd magad” almaföld marad, így az őszi almaszüretben továbbra is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Almát szedni a szabadban jó dolog, hozd az egész családodat és mi állatsimogatóval kedveskedünk a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

In 2017, we launched our first U-pick programme in Almáskert. Due to the high interest, we are going to be organising it in the upcoming autumns as well.

Törökbálinti Almáskertről készített légifelvétel
Hosszúréti Lovas Majorról készített légifelvétel

2018 - Elindítjuk a lovasoktatást a Hosszúréti Lovas Majorban

A Magyar Királyság (1819–1869) második katonai felmérése során készített térképek alapján, a Hosszúrét tanya istállói már a Habsburg Birodalom idején is álltak. Az istállók falai faragott mészkőből épültek, feltehetően svábok keze munkájának köszönhetően. Feljegyzések szerint volt olyan időszak amikor közel 100 ember dolgozott a tanyán és az azt körülölelő gyümölcsfa ültetvények sokaságában. A Hosszúrét tanya korábban Bia településhez tartozott. Bia és Torbágy egyesítését (Biatorbágy) követően csatolták Törökbálint külterületéhez. Az épületek állapota a 2013-ra teljesen leromlott és tanya hanyatlásnak indult.

2017 őszén a DomaFarm részévé vált a törökbálinti Hosszúrét tanya, ahol korábban a Hosszúréti Lovasklub működött. A majorság újjáépítése a tulajdonosváltást követően azonnal elkezdődött, és az építkezésekkel párhuzamosan a helyszín neve Hosszúréti Lovas Majorra módosult. Elkötelezettek vagyunk, hogy a meglévő épületeket megtartva, és azokat restaurálva tegyünk kísérletet a majorság eredeti állapotának visszaállítására.

A lótartás és lovas táborok mellett lovaglási lehetőséget is biztosítunk minden érdeklődő számára.

Photos and videos

Képeket és videókat elsősorban a közösségi platformokon osztunk meg.

Levelezőlista

Szívesen hallanál az általunk szervezett programokról? Iratkozz fel a lenti űrlap segítségével a levelzőlistánkra és légy az elsők között akik értesülnek az újdonságainkról. Adataidat bizalmasan kezeljük és csak az általunk szervezett programokkal kapcsolatosan küldünk levelet neked. A levelezőlistáról bármikor leiratkozhatsz.

Kiscsoportos napközis táborok a DomaFarm szervezésében

*Kötelezően kitöltendő

Adataidat bizalmasan kezeljük, csak farm és lovas táborral vagy lovaglással kapcsolatos emailt küldünk. A levelezési listáról bármikor leiratkozhatsz.