banner

Megérkeztünk!

Idén az elhúzódó esős idő miatt a kicsiknek valahogy nem akaródzott elhagyni anyjuk kényelmes hasát. Csak vártuk és vártuk őket – mindhiába. 
Már nem tudtuk hová tenni a helyzetet, hiszen a kisbárányok a várt időben, február közepén mindahányan épen és egészségesen megszülettek, a kiskecskék meg még mindig sehol. Végül két héttel ezelőtt megtört a jég: február végén megérkezett az első ikerpár.
Az első gidák
Fotó: DomaFarm                                                                                                                                                                                  
Ezután természetesen szinte ragadóssá vált az ellés, és sorra megszülettek a többiek is. A legutolsó páros éppen egy héttel ezelőtt látott napvilágot, azóta a borús idő ellenére ők is kint játszanak a legelőn a többiekkel. Összesen húsz gida születet, ebből tizenhárom lány és hét bak. Mindahányan egészségesek és életerősek, az első injekciójukat már megkapták. Törzskönyvvel nem rendelkeznek, de mind anyai, mind apai ágon alpesi vérvonalból származnak. Mivel az anyák kiváló tejadó fajták, és hamarosan elkezdjük a fejésüket, ezért a kicsik már most új gazdákat keresnek. Érdeklődni lehet: https://domafarm.eu/contact

További képek a gidákról:
Gida a farakáson
Gidák a földkupacon
Az első gidák
Három gida
Fotók: DomaFarm